Vérbosszú Szomáliában, női áldozatokkal

Őt nővel végzett egy szomáliai kormánykatona, amiért az al Shabab lázadók megölték a feleségét, aki szintén katonaként szolgált a központi vezetés oldalán.

Az incidens SzomáliaTiyeglow településen történt, ahol pár napja az al Shabab lázadók két katonanőt fejeztek le egy rajtaütésben. Mohamed Abdalla Hassan kormánytisztviselő elmondta, hogy támadás után a kormányerők átkutatták a várost és öt nőt őrizetbe vettek. A feltételezések szerint a nők szorosan együttműködtek a lázadókkal a támadás kitervelésében, illetve végrehajtásában. A katonák a terroristagyanús nőket ezután a helyi rendőrségre szállították, ahol az egyik társuk váratlanul tűzet nyitott rájuk és megölte őket. Az elkövetőről később derült ki, hogy a néhány nappal korábban megölt két katonanő közül az egyik a felesége volt. A kihallgatás során pedig beismerte, hogy bosszúból cselekedett.

Tiyeglow település Szomália központi régiójában található, amely hat évig az al Shabab ellenőrzése alatt ált. A várost nemrég szabadították fel a kormányerők és az AMISOM békefenntartók. Azóta viszont csak a kormányerők katonai állomásoznak itt. Nincs jó hírük, a helyiek arra panaszkodnak, hogy folyamatosak a zaklatások. A szomáliai emberjogi szervezetek komoly aggodalmuknak adtak hangot és elítélték a nők „kivégzését”, illetve a katonanők lefejezését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez