Nem egy, hanem három szemtanúja van a Nyemcov gyilkosságnak

Miután tegnap eltemették Moszkvában az ellenzéki politikust, tovább folytatódik a nyomozás pénteki meggyilkolása ügyében. A korábban sokat emlegetett egyetlen szemtanú mellett két újabbat is találtak már.

Hosszú napokig úgy lehetett tudni, hogy Borisz Nyemcov meggyilkolásákor csupán 23 éves barátnője, Anna Durickaja volt a helyszínen. Mára viszont kiderült, hogy nem az ukrán modell az egyetlen szemtanú. Péntek éjjel a Kreml közeli Bolsoj Zamoszkvoreckij hídon egy fiatalember a pár mögött sétált, amikor leadták a végzetes lövéseket. Bár pontosat nem lehet tudni, feltehetően látta az elkövetőt, ahogy visszaszáll az autóba. A harmadik szemtanú annak a hókotrónak a vezetője, akitől Durickaja elkérte a rendőrség telefonszámát, hogy segítséget kérhessen. A különböző sajtóértesülések szerint ő semmi különöset nem érzékelt. Vele kapcsolatban ugyanakkor már többekben szöget ütött a kérdés, vajon mit keresett ott, hiszen sem a hó nem esett, sem hóakadály nem volt a környéken.

A szemtanúk kihallgatásán és a térfigyelő kamerák felvételeinek tanulmányozásán kívül egyre több információt szereznek az ügy nyomozói, tájékoztatta a Nyezaviszimaja Gazetát Vlagyimir Markin, a Vizsgálati Bizottság képviselője. Gyűjtik a tárgyi bizonyítékokat, folynak a ballisztikai, orvosi, stb., vizsgálatok. Búvárok pedig a Moszkva folyó fenekére is lemerültek a fegyvert keresve, amelyet a hivatásos gyilkosok általában el szoktak dobni a bűntény után.

Anna Durickaja ügyvédje, Vagyim Prohorov  arról tájékoztatta a sajtót, hogy egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek. Védencével kapcsolatban annyit mondott, hogy a fiatal nő nem kért a tanúvédelmi programból, és hogy bár tegnap hazament Kijevbe, továbbra is feltétlenül a nyomozóhatóságok rendelkezésére áll az ügy felderítésében.

Kép: Helyszínel a rendőrség Borisz Nyemcov meggyilkolása után Moszkvában, 2015.02.28. (Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez