Lecserélik a jordániai utcaseprők narancssárga egyenruháját

Lecserélik a jordániai főváros utcaseprőinek narancssárga egyenruháját, mert az túlságosan is emlékeztet arra az öltözékre, amelyet az Iszlám Állam terrorszervezet adott kivégzésre szánt túszaira.

Jordánia fővárosában megszokott látvány volt, hogy az utcákat narancssárgába öltözött munkások tisztítják és tartják rendben. Azonban ennek vége: március 20-tól ugyanis lecserélik az egyenruhájukat, mivel “túlságosan emlékeztet az “Iszlám Állam által elkövetett atrocitásokra”.

A terrorszervezet ugyanis narancssárga ruhába öltözteti a túszait, valamint ebben a ruhában fejezi le, lövi agyon vagy égeti el élve az embereket. A narancssárga ruhába való öltöztetés szimbolikus cselekedetnek számít az ISIS részéről: ugyanilyen ruhába voltak öltöztetve a guantánamói foglyok is.  A jordániai kormány döntését a közvélemény, valamint a kivégzett pilóta, Maáz al-Kasszaszbe fivére kérésére hozták meg, akinek élve elégetése óriási felháborodást váltott ki a jordán királyságban és fokozta a terroristák elleni nemzetközi koalíció kötelékében végrehajtott légicsapásait.

Az új ruha színéről szavazást tartottak az interneten. Nyolc szín közül lehetett választani, és a közösségi oldalakon végzett szavazás, valamint a város honlapján leadott szavazatok alapján türkizszínű egyenruhát fog viselni a 6000 főt számláló ammáni utcaseprő-sereg.
A kép forrása: Europress/AFP
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez