A Ku Klux Klán egykori birodalmi sárkánya feketék között éli világát

A 72 éves Bill Wilkinson kilenc évig vezette a Ku Klux Klánt, majd a hírek szerint az FBI informátora lett. A Daily Mail Belize-ben talált rá a La Isla Bonitan, melyet Madonna is megénekelt 1986-ban.

“A szabad vállalkozás híve vagyok. Győzzön a jobbik. És mi tudjuk, hogy ki a jobb. A fehér ember” – deklarálta a birodalmi sárkány, aki 1975 és 1984 között állt a fajgyűlölő szervezet élén. Aztán hirtelen eltűnt. Állítólag az FBI tanúvédelmi programja keretében érkezett Belize-be, az egykori brit gyarmatra. Itt vett birtokot a La Isla Bonitán – a szép szigeten. A birtok, melyen ma luxusnyaralók vannak, hárommillió dollárt ér.

Nem véletlenül került az egykori brit gyarmatra a nyugdíjba készülő birodalmi sárkány. Korábban megpróbálta megszervezni a Klu Klux Klánt Nagy-Britanniában. Kent grófságban meg is alakult a szervezet, de a rendőrség gyorsan közbelépett. A birodalom sárkányát kiutasították Nagy-Britanniából, pedig ő ígéretesnek látta a klán jövőjét a szigetországban.

Ehelyett most egy olyan szigeten él a 72 éves nyugdíjas sárkány, melyen a lakosság többsége fekete és maja indián. A brit birodalmi időkben sok rabszolgát vittek innen az USA-ba. Mindez egyáltalán nem zavarja sem a nyugdíjas Klu Klux Klán vezért, sem pedig a helyi lakosságot. Bill Wilkinson haverkodik a feketékkel, akik kedvelik a fehér öregurat. Valószínűleg mit sem sejtenek a múltjáról. Amely pedig színes…

16 éves korában kimaradt az iskolából és halász lett. Majd nyolc évig szolgált az USA hadiflottájában. Később vállakozó lett, de nem igazán sikeres. A Ku Klux Klán élén azonban ő volt a legnépszerűbb birodalmi sárkány, mert mindenkivel megtalálta a közös hangot. Aztán 1984-ben eltűnt.

Erőszakos és veszélyes – így jellemezte őt az FBI. Amely aztán beszervezte. Talán ezért is tűnt el oly váratlanul Baton Rouge-ban 1984-ben. Sokan azt hitték, hogy meghalt. Mígnem a brit Daily Mail kiderítette: a nyugdíjas birodalmi sárkány paradicsomi körülmények között él egy szigeten, ahol a lakosság döntő többsége fekete és maja indián.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez