Oroszországban nincs családon belüli erőszak!

Pável Asztahov, gyermekvédelmi ombudsman szerint már magát a kifejezést káros használni, ugyanis azzal, hogy “családon belüli erőszakról” beszélünk, a család intézményét gyengítjük.

“Az állandó és túlzó használata a kifejezésnek egyszerűen csak annyit tesz, hogy megfélemlíti és zombivá változtatja a családokat és szülőket” – írta Intagramján a híresen konzervatív Astakhov.
“A család a legbiztonságosabb hely, nagyságrendekkel több bűneset történik a nyílt utcán, a tömegközlekedésen vagy a boltokban. Védjük és éltessük a család intézményét!” – írta továbbá, kiemelve a “család” szót mindkét helyen.

Ennek némiképp ellentmondanak a tények. Egy 2012-es statisztika szerint az országban történő erőszakos bűncselekmények mintegy 40%-a a háztartásokban fordul elő. Az adatok – melyek meglehetősen hiányosak – szerint körülbelül 36 ezer nő szenved családon belüli erőszaktól nap mint nap. Tovább torzítja a felvett adatokat az, hogy rengeteg bántalmazást egyszerűen nem annak vesznek, illetve rengetegszer a feljelentés sem történik meg.

Asztahovot láthatóan hidegen hagyják a tények, be is jelentette, hogy megkereste Vlagyimir Kolokolcev, belügyminisztert, hogy benyújtson neki egy határozatot, melynek segítségével komolyabb lépéseket tehetnek a család intézményének megvédése érdekében.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez