Immár hivatalos: Ferenc pápa Kubába utazik szeptemberben

Bár már mindenki tényként kezeli, most hivatalosan is megerősítették: Ferenc pápa szeptemberben Kubába látogat, még mielőtt megkezdené észak-amerikai útját.

Mint Federico Lombardi, a vatikáni sajtóiroda igazgatója megerősítette, a pápa elfogadta a kubai civilek és a püspöki kar meghívását, és elmegy Kubába. A látogatásra azt követően kerül sor, hogy mind az amerikai, mind pedig a kubai hatóságok elismerték a katolikus egyházfő szerepét abban, hogy az amerikai és a kubai fél megtette a diplomáciai kapcsolatok helyreállítása felé vezető első fontos lépéseket.

Ferenc II. János Pál és XVI. Benedek után már a harmadik pápa, aki elmegy Kubába. Mivel azonban ő az, aki az embargó felszámolásának érdekében fontos lépéseket tett, minden bizonnyal még a korábbiaknál is melegebb és szívélyesebb fogadtatásra számíthat – emelte ki a hír bejelentése kapcsán Lombardi. A kubai út programját a későbbiekben ismertetik.

A pápa az Egyesült Államokban találkozik majd Barack Obama elnökkel, részt vesz az ENSZ Közgyűlésén és a Családok Világtalálkozóján – ez utóbbi megrendezését a katolikus egyház támogatta, annak érdekében, hogy erősödjön a társadalmon belül a család szerepe.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez