Zsiráf taposott halára egy kerékpárost Dél-Afrikában (videóval)

A 45 éves férfi holttestét egy limpopói vadasparkban találták meg, a biciklije mellett. A helyi vadvédelmi hatóságok szerint nagy valószínűséggel egy zsiráf taposta agyon a szerencsétlen áldozatot, aki egyébként családjával vakációzott a környéken.

A 45 éves Braam Bosse egyedül ment ki kerékpározni a vadonba, ahol köztudottan sok zsiráf és más vadállat él. A férfi és családja a Thaba Monate Lodgeban szállt meg, nem messze Bela Belatól. A családapa vasárnap indult el bringázni, és miután több óra elteltével sem tért vissza, a felesége értesítette a hatóságokat az eltűnéséről. A helyi vadvédelmi szolgálat és a rendőrség ezután kezdte el keresni, és végül holtan találták meg a biciklije mellett. A testén felfedezett sebekből a hatóságok arra a következtetésre jutottak, hogy nagy valószínűséggel egy zsiráf támadta meg és taposta halálra a középkorú férfit. A rendőrség azonban jelezte, hogy csakis a boncolás után kiállított halottkémi jelentés adhatja meg a biztos választ arra, hogy pontosan mi is végzett vele.       

A parkőrség arra figyelmeztetett, hogy a zsiráfok, bármilyen békésnek is tűnnek, rendkívül veszélyes állatok, könnyen fel lehet hergelni őket. Az utóbbi években több olyan incidens is történt, amikor zsiráfok emberre támadtak. 2010-ben egy 25 éves férfit taposott halálra egy zsiráf, miközben a kutyájával sétált Musina közelében, amely szintén Limpopo tartományban található. 2013-ban pedig egy turistacsoport autóját rohamozta meg egy zsiráf, de szerencsére senkinek sem esett bántódása. 2013 szeptemberében bicikliseknek sikerült filmre venniük egy felbőszült zsiráfot, amely éppen egyik társukat kergette meg a Grienkloof vadasparkban, Pretoria közelében.     

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez