Illegális fegyverraktár Kuvaitban, 19 ezer kiló lőszerrel

Nagy illegális fegyver- és lőszerraktárt találtak a kuvaiti hatóságok az iraki határ közelében lévő épületekben elrejtve – jelentette be a belügyminisztérium csütörtökön.

A közlemény szerint 19 ezer kilogramm lőszert, 144 kilogramm robbanóanyagot, 65 darab különféle típusú lőfegyvert, három rakétavetőt, 56 páncéltörő rakétát, valamint 204 gránátot és detonátort találtak pincékben. A háztulajdonosokat, három embert letartóztattak.

Az al-Anba című lap szerint a hadianyagot Irakból csempészték be az országba, és a rejtegetők az Irán által pénzelt libanoni radikális szervezethez, a Hezbollahhoz kapcsolódnak. Állítólag maguk is beismerték, hogy egy terrorista szervezethez tartoznak, és ők vezették a raktárak nyomára a rendőrséget. A nyomozást folytatják a tettestársak után.

Kuvaitban a lakosság többsége a szunnita felekezet tagja, és hagyományosan jól megfér a kisebbségi síitákkal. Június végén azonban az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik külföldi – szaúd-arábiai – tagja merényletet követett el a főváros egyik egy síita mecsetében, és megölt 27 embert. A hatóságok szerint a támadással a vallási ellentétek kiélezését akarták elérni. A rendőrség ezután hajtóvadászatot indított az iszlamista szélsőségesek után.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez