Egy fazék leves miatt égették halálra

A pórul járt tolvajt először megvertek, majd megkéselték, végül elevenen felgyújtották.

Mindez a dél-kelet nigériai Calabar kikötővárosban történt, és egy helyi napilap, a ThisDay számolt először be róla. A lap információi szerint három férfi tört be egy házba, ahol éppen levest fűzött a háziasszony ebédre. A „banda” nem bántotta a rémületbe esett nőt, csak a levessel teli fazekat vitte el. A háziasszony segítségért kiáltozott, amire a szomszédok azonnal reagáltak. Az egyik „tolvajt” sikerült is elkapniuk, még a fazékkal a kezében. A férfit egy középiskola előtt csípték el, megverték, megkéselték, majd elevenen felgyújtották. Esélye sem volt a túlélésre, szénné égett holtteste napokig hevert az iskola előtt.

Egy helyi lakos a napilapnak elmondta, hogy a környéken sajnos elég gyakoriak a lopások, ezért nem véletlen, hogy az itt élők fel vannak háborodva. A rendőrség gyakorlatilag semmit sem törődik a közbiztonsággal, és a mostani incidensnél sem volt jelen. Az egyik szomszédjának a kocsijából lopták el az akkumulátort, korábban pedig több helyre is betörtek a rablók.

A helyi rendőrség elítélte az önkényes gyilkosságot, és közölte, hogy minden embert megillet az ártatlanság vélelme, amig bűnössé nem nyilvánítja a bíróság.

Nigéria több városában önkéntes önvédelmi milíciákat hoztak létre a lakosok, hogy megóvják értékeiket a tolvajoktól. Ezeket a csoportokat gyakran a hadsereg, a rendőrség és a kormányzat is támogatja, nem törődve azzal, hogy gyakran ők követik el a legkegyetlenebb dolgokat az országban. Számos civil szervezet elítélte a milíciák felállítását, mondván, hogy gyakran politikai nyomásra működnek és önkényesen ítélkeznek mások felett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez