A teve az új orosz szimbólum?

A medve kihagyhatatlan az Oroszországgal kapcsolatos jelképek sorából. De azt tudta, hogy az egyik orosz város címerállata a teve? Ráadásul újabban egy kétpúpúért rajong az orosz internet.

Békésen pecázott két horgász Tyumen határában, amikor a közelükben megjelent egy teve. A barátságos állatot lefilmezték és a felvételt a Youtube-ra feltöltötték.

Feltehetően ugyanaz a teve egy másik horgász-társaságot is meglepett. A szintén posztolt videó szerint az ételükből szeretett volna kapni.

A felvételek bejárták Oroszországot az elmúlt napokban és nagy népszerűségre tettek szert az interneten. Már több mint 120.000-en látták. A gamebomb.ru szerint a teve egy helyi gazdától csavaroghatott el.

Valójában nem annyira meglepő, hogy Szibéria déli részén tevékkel találkozzunk. A Tyumenytől bő 400 km-re fekvő Cseljabinszknak még a címerében is szerepel, a város ugyanis egykor a Selyemút dél-uráli központja volt. Az ázsiai népek régről ismerik a kétpúpú tevét, amely a zord szibériai tél és a forró sivatag kihívásaival szemben is ellenálló.

Kép: Cseljabinszk címere – részlet (Wikipedia)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez