Belehalt sérüléseibe a gejzírbe esett nő

Meghalt az a belga turistanő, aki a múlt héten fotózás közben beleesett egy forró gejzírbe Chile északi részén, az Andokban – derült ki kórházi forrásból csütörtökön.

A 68 éves asszony életveszélyes sérülésekkel került kórházba, testének 80 százalékát érték égési sérülések. Egy nevét elhallgató forrás közölte, hogy a többnapos ápolás ellenére a nő csütörtök hajnalban meghalt.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a turista, aki férjével utazott, a San Pedro de Atacama város közelében fekvő El Tatio nevű gejzírmezőn fényképezéshez készülődött, de megbillent, és beleesett a forró vízbe.

Az Atacama sivatag mellett 4320 méteres magasságban elterülő El Tatio gejzírmező a világ legmagasabban fekvő ilyen természeti jelensége gejzírjeivel, gőzfeltöréseivel. Több mint 80 aktív gejzír található a területen, amelyeket hajnalban figyelhetnek meg a turisták. Ekkor a levegő hőmérséklete még olyan alacsony, hogy az összes kitörő gejzír felett jól látszanak a feltörő forró, több mint 85 fokos vízből képződő gőzoszlopok.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez