Így állnak sorba gulyásért Malawiban

Nem tréfa, imádják a magyar ételt a helybeliek. A felvétel a malawi magyar napon készült, ahol megkóstolhatták az érdeklődők a gulyás mellett a hamuban sült pogácsát is.

Nagy sikere volt még a Túró Rudinak és a pálinkának is. A gulyás volt azonban a fő attrakció, melynek elkészítésében vezető szerepet vállalt Jakkel Anna kecskeméti orvos, aki humanitárius misszión tartózkodik az egzotikus országban. A pogácsát pedig együtt sütötte Horváth Dóra, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ koordinátora és Pálinkás Edina orvos.
A rendezvényen hivatalosan felkérték Abdul Gaffar Omar helyi üzletembert a magyar napot is szervező Magyar Kereskedelmi és Kulturális központ képviselőjének. Omar szerint jelentős üzleti kapcsolatokat is létre tudnak majd hozni a két ország gazdasági szereplői között.
Szeremley Csaba, a Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ igazgatója elmondta: mind a gazdasági, mind a kulturális kapcsolatok erősítésén dolgoznak, és ennek a tevékenységnek a része a magyar nap megrendezése. A 16 milliós, Magyarországnál kicsit nagyobb délkelet-afrikai országban a kínai, az angol, a francia befektetők már jelen vannak, a dánok sörgyárat is építettek. A HTCC (Hungarian Trade and Cultural Center) feladata, hogy a magyar vállalkozók piacra jutását segítse, Magyarország ismertségét növelje, és a kultúránkat bemutassa az itt élőknek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez