Szankciókat szavazott meg Venezuela ellen Washington

Miután a Szenátus korábban megszavazta több tucat venezuelai köztisztviselő szankcionálását, most a törvényhozás alsóháza is egyhangúlag elfogadta a bolivári állam képviselői ellen foganatosított intézkedéseket.

A törvénytervezet értelmében az USA nem adna vízumot, valamint befagyasztaná annak az 56 venezuelai képviselőneka bankszámláját, akiket Washington a latin-amerikai országban idén kitört tüntetések leverése során az emberi jogok megsértésével vádol.

A venezuelai külügyminiszter kategorikusan visszautasította a vádakat és elítélte az USA lépését. Ramírez emlékeztetett, hogy némi ironizálásra adhat okot az az egybeesés, hogy Washington éppen a CIA által elkövetett visszaélésekről készült vizsgálatok nyilvánosságra hozatalának napján fogadta el a törvényt.

Nicolás Maduro, a Bolivári Venezuelai Köztársaság államfője Washington lépését az „imperialista erőszak” újabb bizonyítékának titulálta, amely előtt országa nem fog „fejet hajtani”. Maduro továbbá arra szólította fel Barack Obamát, hogy ne írja alá törvényhozásban elfogadott jogszabályt.

Washingtoni kormányzati források azonban aCNN-nek elmondták, hogy Obama minden bizonnyal ellátja majd szignójával a szankciók bevezetéséről rendelkező törvényt.

 

Kép: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez