Feltalálták az eszközt, ami térdre kényszeríti a zeneipart

Peter “brokep” Sunde neve talán onnan lehet ismerős, hogy ő volt a The Pirate Bay, a világ talán legismertebb torrentoldalának egyik alapítója. Sunde sohasem volt oda a szerzői jogok intézményéért, ezt tisztán és érthetően kommunikálta mindig is. Most pedig egy olyan eszközt hozott létre, ami végleg tönkreteszi a zeneipart – legalábbis az ő logikájuk szerint.

Sunde elmélete a következő: mivel a TPB kapcsán (és általában ez a stratégia) is azzal támadták őket, hogy minden egyes letöltött kópia – legyen szó filmről, zenéről vagy játékról –  a valós árnak megfelelő pénzösszeggel károsítja a kiadókat és művészeket.

Így született meg a Kopimashin. Az ördögi szerkezet lényege, hogy másodpercenként száz másolatot készít egy albumról (jelen esetben Gnarls Barkley Crazy címá albumáról), azokat pedig egyenesen a kukába üríti. Tehát másodpercenként száz újabb másolt kópia jön létre, melyeket rögtön el is pusztít a gépezet. Így aztán a napi nyolcmillió másolat összesen tízmilliós kárt okoz minden egyes nap.

Sunde terve, hogy készít további gépeket és kiállításokra is tervez majd néhányat. Jelenleg otthonában teszi épp tönkre Gnarls Barkley-t.

“Az otthon tartott gép jelenleg 120 millió másolatnál tart. Ez – az ő logikájukat követve – 150 millió dolláros veszteséget okoz a zeneiparnak” – mondta el Peter.

Íme a Kopimashin:

 

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez