Lángol a világ egyik legszebb szállodája (videóval)

Hatalmas lángok pusztítanak a világhírű párizsi szállodában, a Ritz-ben, ahonnan mindenkit kimenekítettek a rendőrök és a tűzoltók. A helyzet rendkívül súlyos. Félő, hogy az egész épület leéghet, ha nem sikerül mielőbb eloltani a tüzet.

Az eddigi információk szerint a tűz az épület legfelsőbb szintjén keletkezett. Azt azonban még nem tudni, hogy mi váltotta ki. Szakértők és tűzoltók azonban jelezték, hogy az történelmi épület könnyen a lángok martalékává válhat, ha nem sikerül mielőbb eloltani.

A környéket lezárták, a tűzoltók pedig teljes erőbedobással küzdenek a lángok ellen. A szálloda egyébként a 86 éves arab milliárdos, Mohamed Al-Fayed tulajdonában van. Márciusban nyitották volna meg újra, miután teljesen helyreállították és felújították. A költségek körülbelül 263 millió eurót tettek ki. Egyébként nem ez az első komoly tűzeset a szállodában. Legutóbb 2012-ben gyulladt ki a Ritz, akkor a földalatti parkolószint égett le.

A Ritz Hotelt 1889-ben adták át. Ez volt az első szálloda a világon, amelynek szobáiban fürdőszoba is volt. Olyan hírességek szálltak meg itt, mint Coco Chanel, Ernest Hemingway és Diana hercegnő, akik innen indult végzetes útjára 1997. augusztus 31-én, amikor balesetet szenvedett kocsijával az Alma alagútban. A balesetben életét vesztette Dodi Al-Fayed is, aki Mohamed Al-Fayed fia volt.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez