Nagy fogás – bridzselő nyugdíjasokra csaptak le a rendőrök

Az európai nyugdíjasok békésen kártyáztak, amikor a felfegyverzett rendőrök rájuk törtek. A bácsikat-néniket egy napig fogdában is tartották, és alaposan megbüntették. Nem hitték el, hogy a bridzs nem szerencsejáték.

Mindez Pattayán történt, Thaiföld egyik kedvelt turistaparadicsomában. A bridzsklub, ahová a nyugdíjas éveiket  kellemesen elölteni kívánó brit, svéd és norvég urak és hölgyek járnak, már évtizedek óta üzemel.  Most azonban szemet szúrt valakinek. legalább is a thai rendőrség állítja, lakossági bejelentést kaptak arról, hogy tiltott szerencsejáték folyik a panzió emeletén.

Ki is vonultak nagy erőkkel, és elfogtak 30 bácsit és nénit. Az akció  annak ellenére órákig tartott, hogy senki sem tanusított különösebb ellenállást – pusztán értetlenséget. A rendőrök ugyanis mindent felkutattak, hogy megtalálják a pénzt. Egyszerűen képtelenek voltak elhinni, hogy valakik nem pénzben, a nyereségért, hanem csak úgy passzióból pontokért kártyáznak.  Thaiföldön pedig, ahol – Kelet-Ázsia legtöbb országához hasonlóan – az emberek elképesztő módon lelkesednének a szerencsejátékért, és vagyonokat lennének képesek leverni, a szerencsejáték szigorúan tilos. A katonai kormányzat pedig nagyon keményen végre is hajtatja ezeket a törvényeket.  Amikor mindent feltúrtak, és még mindig nem találták a pénzt, azt az elméletet állították fel, hogy a nyugdíjasok bizonnyal  utólag a bankszámlájukról utalják a nyereményeket. Csak akkor hitték el végre, hogy itt tényleg  nem szerencsejátékról van szó – a bridzset valóban nehéz lenne annak nevezni – amikor egy bridzs-szakértőt hívtak oda Bangkokból, hogy magyarázza el nekik, hogy mi is az a bridzs.

A rendőrök azonban nem akartak arcvesztés nélkül távozni – ekkora blamázst egy thai rendőr nem engedhet meg magának –   így aztán bírságoltak.  Fejenként 5000 bahtot – közel 40 ezer forintot – kellett fizetni   a klubtagoknak, mert – egy 1943-és, szintén a szerencsejátékokat visszaszorítani hivatott – törvény alapján mindenki csak korlátozott számú játékkártyával rendelkezhet Thaiföldön, és annak is meghatározott gyártótól kell származnia.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez