Vonatok rohantak egymásba Németországban

Egymásba rohant két vonat kedd reggel Bajorországban, a balesetben legkevesebb nyolcan meghaltak és csaknem 150-en megsérültek, köztük 50-en súlyosan – jelentették helyi források.

Két vonat ütközött kedden reggel Felső-Bajorországban, Bad Aibling közelében – számolt be róla a dpa német hírügynökség. A rendőrség megerősítette, hogy a szerencsétlenségnek legkevesebb nyolc halálos áldozata és 150 sérültje van.

A tartományi belügyminiszter, Joachim Herrmann a Bayerische Rundfunk bajor közszolgálati rádiónak azt mondta: nem lehet kizárni, hogy a roncsok alatt további áldozatok vannak. A BR szerint nagyjából 15-en életveszélyben vannak, a súlyos sérültek száma 45-re tehető, és további mintegy 90 ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A baleset a Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon történt, Bad Aiblingnál. A Meridian vasúttársaság szerelvényei egyelőre ismeretlen okból ütköztek össze frontálisan az egyvágányos vonalon. A BR és helyi hírportálok jelentései szerint az egyik vonat kisiklott, és több kocsija felborult. A mentés lassan halad, mert a Mangfall folyó mellett fekvő baleseti helyszín nehezen megközelíthető.

A vonatokon többnyire munkába tartó ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt valószínűleg nem voltak közöttük. A felső-bajorországi rendőrség külön telefonvonalat létesített az áldozatok és sérültek hozzátartozóinak.

A Bad Aibling-i a legsúlyosabb vonatbaleset Bajorországban 1975. június 8. óta, amikor Warngaunál összeütközött két gyorsvonat. A katasztrófában 41 ember halt meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez