Amerika most komolyan odacsapott a terroristáknak

Légicsapást mért az amerikai hadsereg a hétvégén az al-Shabaab szélsőséges iszlamista csoport egyik kiképzőtáborára Szomáliában, a támadásban a terrorszervezet több mint százötven tagja vesztette életét – közölte hétfőn az amerikai védelmi minisztérium.

Jeff Davis, a Pentagon szóvivője azt mondta, az amerikai hírszerzés arról tájékoztatta a tárcát, hogy a csoport „nagyszabású támadást” készített elő, és veszélyt jelentett az Egyesült Államokra és az Afrikai Unió (AU) Szomáliában állomásozó katonáira.

A támadásban drónok és pilóta vezette harci gépek egyaránt részt vettek. A célpont a fővárostól, Mogadishutól mintegy 200 kilométerre fekvő „Raso” tábor volt, amelyet már több hete figyeltek. A terroristák a felkészítésük befejezte után induláshoz készülődtek, és ez nagy veszélyt jelentett – mondta Davis.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő al-Shabaab gyakran hajt végre terrortámadásokat Szomáliában, és célja, hogy megdöntse a nyugati hatalmak által támogatott kormányt. A mostani tervükről a szóvivő nem közölt semmit, de hangsúlyozta, hogy a légicsapás csökkenteni fogja képességüket céljaik elérésére.

Kép: Mogadishu (Wikimedia Commons)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez