Milliók fognak eltűnődni Ferenc pápa leszboszi látogatásán

Ferenc pápa látogatása a leszboszi menekülttáborban erős üzenet lesz, milliókat fog elgondolkodtatni – nyilatkozta a katolikus egyházfőt a leszboszi menekülttáborba elkísérő I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka az Il Messaggero olasz napilapnak pénteken.

A pápához és a pátriárkához Ieronimosz athéni érsek és Fragkiszkosz Papamanólisz érsek, a görög püspöki kar elnöke csatlakozik.

“Lampedusa és Leszbosz lakosai, és mindazok, akik a Földközi-tengeren vendéglátó szellemben megnyitják szívüket és otthonaikat testvéreik előtt szentek, mivel az egyház szentjeinek példáját követik” – hangsúlyozta I. Bartolomaiosz.

A konstatinápolyi pátriárka szerint a leszboszi menekülttáborba tervezett pápai látogatás “felhívás az egész nemzetközi közösség számára, hogy tegyen meg minden szükséges lépést ezzel a fájdalmas jelenséggel szemben, amiként ezt az emberi lelkiismeret és kultúránk is elvárja”.

I. Bartolomaiosz szerint az egyház a mai szekularizált világban is útmutatást ad számos kérdésben a migrációtól a teremtett világ, vagyis a környezet védelméig. “Az emberiséget sújtó bajokkal szemben a keresztények üzenete erővel szólhat, mivel közös értékeket fejez ki és az egész világ keresztényeit szólítja meg”- mondta a konstantinápolyi pátriárka.

Korábbi vatikáni tájékoztatás szerint Ferenc pápa “humanitárius és ökumenikus céllal” utazik Leszbosz szigetére, ahol felkeresi a helyi menekülttábort és a migráció áldozataiért imádkozik majd.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez