Kína szerint ez egy találmány – Valóban?

Nagyot gondolt egy kínai földművelő és épített egy tengeralattjárót. Meg is kapta érte a szabadalmi elismervényt, most már találmánynak számít.

A Délkelet-Kínában élő farmer megkapta a neki járó szabadalmi elismervényt az Állami Szabadalmi Hivataltól. Zhang Shengwu azt mondta, tévénézés közben jött az ötlet, hogy építsen egy tengeralattjárót. A projektet be is indította, mikor felesége távol volt, mert meglátogatta édesanyját. Ezután minden este dolgozott két hónapon keresztül, hogy összeillessze az 5 mm vastag acéllemezeket.

gegdfgdfgdsfgd

A végeredmény egy 6 méter hosszú és 60 centi széles jármű, amiben éppen egy ember fér el. A szerkezet merülése csupán 1 méter. Ennek az az oka, hogy nem is nagyon van levegőztető rendszere. Működéséhez szükség van arra, hogy egy cső kilógjon a vízből. A sebessége is óriási: 7 tengeri mérföld óránként.

Láthatjuk tehát, hogy az otthon készült mini-tengeralattjáró nem éppen forradalmi találmány, mégis megkapta az állami elismervényt, mint saját találmány Kínában. Valamit tud ez a farmer, az biztos.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez