Robotkéz a szoknya alól

Ezek a távirányítós robotkarok tökéletes kiegészítői bármilyen szoknyának. Az igazán fura japán divatcikkek talán még praktikusak is lehetnek.

Tavaly egy tervező előállt a Hikaru szoknyával, ami LED világítást használt, hogy ráirányítsa a figyelmet a rucira és viselőjére. Akkor az ötlet futótűzként terjedt a neten. Miközben nálunk kevésbé kedvelik a lányok, Ázsiában, de főleg Japánban nagyon népszerű a szoknya. Nem csoda hát, hogy rengeteg futurisztikus kiegészítő születik hozzá.

LED szoknya
LED-szoknya

Most egy új, igazán látványos ötletet valósítottak meg: ez a robotkar, mely a szoknya alól bukkan elő és igen praktikus is tud lenni. Megfogja a mobiltelefont, az üdítőt, segít felvenni dolgokat.

vdfvdfdfvcv

A tervező ráadásul ugyanaz a Kiyoyuki Amano, akinek a világító szoknya is tulajdonítható, és aki a Kayac cég kreatív igazgatója. Imádja a „vidám” futurista technológiákat, így senki nem kételkedett abban, hogy ha valaki, hát ő igent fog mondani a robotkarok megvalósítására. Sokak szerint miközben igen furán néz ki, az újítás igazán robbanásszerű lehet: mindenki viselni akarja majd.

dvsdvdvc

Egyértelmű, hogy sok munkát tettek a projektbe, hiszen a karok megjelenése tökéletes, a mozgás viszonylag zökkenőmentes. Sajnos azonban csak látszólag távirányításúak, hiszen a viselő csupán aktiválja az előre beprogramozott mozgásokat, és a cucc valójában nem csatlakozik a felhasználó agyához, mint ahogy azt korábban remélték. Sokaknak ez ugyan kiábrándító, de érthető: hiszen az agyi irányítású technológia létezik ugyan, de még nem annyira elterjedt és megfizethető.

dsvdffwe

Sajnos azonban nincs rá garancia, hogy a szoknyát gyártani is fogják. Pedig minden bizonnyal ez lenne a legjobb mobiltelefon- és üdítőtartó a lányok számára, nem beszélve arról, hogy távol tarthatná a tapizókat is a metrón.

絶対領域拡張計画第二弾 乙女の生活をサポート #armskirt #robots #technology #geek #アームスカート #wearable #fashion #technofashion #robotarm

絶対領域拡張計画アームスカート (@armskirt) által közzétett videó,

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez