Budapestre jöttek csábítani az emírségek

Az Egyesült Arab Emirátusok (UAE) egyre népszerűbb úticél a közép-európai tursiták körében, így az államszövetség úgy döntött, személyesen is bemutatkozik a lengyel, cseh és magyar utazási irodáknak, turisztikai szakújságíróknak. Az Emirátusok turisztikai hivatalai, vezető utazásszervezői és szállásadói mindhárom európai ország fővárosában egy-egy workshop alkalmával ismerkedtek meg potenciális üzleti partnereikkel. A budapesti roadshow-t a héten tartották.

A hét emírségből álló közel-keleti államszövetség 14,2 millió turistát látott vendégül 2015-ben, ami 7,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Többek között erről a nagyarányú fejlődésről is beszélt a budapesti eseményen Omar Bani Hamour,  Fudzsejra turisztikai és régészeti hivatalának képviselője. Az Emirátusok rohamosan fejlődő turisztikai ágazatának bemutatását követően a workshop magyar résztvevői személyesen is egyeztethettek a tagállamok turisztikai hivatalainak képviselőivel és a térség legjelentősebb turisztikai szolgáltatóival. Mivel egy kivételével az UAE összes tagállamának turisztikai hivatala képviseltette magát, a magyar utazásszervezők lehetőséget kaptak arra, hogy Dubaj és Abu Dhabi mellett más, kevésbé ismert emírségek portfóliójával is megismerkedhessenek.

49e466ec-0984-4391-9154-94b8be87934b

Abu Dhabi nagy hangsúlyt fektet a kulturális turizmus fejlesztésére, nagyszabású múzeumépítési projektjében épült meg a Louvre Abu Dhabi, a Guggenheim Abu Dhabi és a Zayed Nemzeti Múzeum. A világ leglátogatottabb városának, Dubajnak a képviselői is jelen voltak az eseményen. A dubaji turisztikai szektor ellenőrzéséért, fejlesztéséért és marketingjéért is felelős hivatal képviselői tárgyaltak a lehetséges magyar partnerekkel.  A 2014-ben az iszlám kultúra fővárosává választott Sardzsa nem csupán kulturális programjaival, hanem napfényes strandjaival is igyekszik erősíteni brandjét. Adzsmán tagállam turisztikai hivatala kiemelt fontosságúnak tekinti nem csupán a város hatékony marketingeszközökkel történő nemzetközi népszerűsítését, hanem az infrastuktúra fejlesztését is. Rász El Haima amellett, hogy a pihenésre vágyók igényeit igyekszik kiszolgálni, változatos tájai, természeti szépségei miatt a kalandot keresők számára is izgalmas célpont lehet. Az Indiai-óceán partján található Fudzsejrában folyamatosak a fejlesztések, jelenleg leginkább azonban a nyugodt pihenést keresők találják meg itt a számításaikat – olvashatjuk a vilagszam.hu oldalon.

57bd396e-5e29-48a0-b7a7-56709d111f4c

1fb8c79a-2303-493e-82fa-6a2bedf88851

Fotó: Konkoly-Thege György

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez