Márpedig a melegek tehetnek a földrengésről!

Egyre több támadás éri a homoszexuálisokat a ghánai muszlim közösségekben. Ezzel kapcsolatban az egyik vallási vezető is megszólalt.

Ördöginek tekinti az azonos neműek kapcsolatát az iszlám vallású zongo közösség Ghánában. Mivel újabban harcra is szólítanak a homoszexuálisokkal szemben, élesedő ellenszenvüktől egyre többen szenvednek Accrában és Kumasiban.

Ezzel kapcsolatban a helyi vallási vezető is kifejtette véleményét egy interjúban – adta hírül a News Ghana. „Allah ingerült lesz, amikor férfiak szexuális kapcsolatba lépnek, az ilyen visszataszító kapcsolatok okozzák a földrengést” – nyilatkozta Mallam Abass Mahmud.

Szerinte az ókori Szodomát és Gomorát is a homoszexuálisok miatt pusztította el Allah. Éppen ezért szent háborút kell vívni a melegek és a leszbikusok ellen Ghánában, különösen a muszlimok lakta városrészekben.

A vallási vezető véleménye valójában nem extrém. A férfiak szexuális kapcsolata büntetendő Ghánában. Mindezért több homoszexuális ghánai is kénytelen volt elhagyni lakhelyét az utóbbi időszakban.

Kép: Piac Accrában (Wikimedia Commons)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez