Trónok harca egy ukrán fémöntödében – videó

A különleges koncerthelyszínek sorába most egy mariupoli fémöntöde is felkerült. A lángok és az olvadt fém közvetlen közelében játszották a Trónok harca zenéjét.

Mariupol nevét két éve ismeri a világ. A Fekete-tenger ukrán partján fekvő iparváros csupán 60 km-re van az orosz határtól és rajta keresztül vezet az út az oroszok annektálta Krím-félszigetre. Ádáz harc indult a stratégiailag fontos iparvárosért két évvel ezelőtt.

Bár az ukrán erők visszafoglalták a városházát az oroszbarát szeparatistáktól 2014 májusában, Mariupol helyzete ma sem biztos teljesen. Mindezek ellenére a város kitartó, amit legutóbb igen kreatívan bizonyított be.

A mariupoli Iljics fémöntödében játszotta el a Trónok harca ismert dallamát a Reneszánsz kamaraegyüttes. A lenti felvételen jól látszik, ahogy a gyártósorhoz egész közel állnak a zenészek, és különlegesen világítják meg őket a lángok és az olvadt fém.

„Tessék, ilyen az ukrán fémfeldolgozás! Mutassanak nekem még egy olyan üzemet a világon, amelyben kamaraegyüttes zenél!”

– kommentelte büszkén az Iljics öntöde igazgatója, Jurij Zincsenko Facebook adatlapján.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez