Jakkel dr. expedíciók – afrikai fotókiállítás a Krokodilházban

A Dr. Jakkel Anna képeit bemutató kiállítás a Magyar Afrika Társaság és a Fiatal Művészek Galériája támogatásával jött létre a budapesti állatkert Krokodilházában.

A Jakkel dr. expedíciók című fotókiállítás ma nyílt meg a Fővárosi Állatkert Krokodilházában. A megnyitón a Magyar Afrika Társaság szóvivője, Kembe Sorel és a Fiatal Művészek Galériájának kurátora, Bézi Péter köszöntötte a vendégeket. Az októberig látható kiállítás Dr. Jakkel Anna afrikai missziói során készített fotóiból ad válogatást.

j5

j2

A kecskeméti háziorvos évek óta tagja a Magyar Afrika Társaság (AHU) orvosmisszióinak. Eddig öt afrikai országban, Kongóban, Maliban, Guineában, Ugandában és Malawiban segítette a rászorulókat.

j3

Ő maga azt írja: “az afrikai munka nehézségei mellett új dimenzióban kezdtem el figyelni az afrikai emberek életét, mindennapjait. A nehézségek ellenére egy nagyon is élhető kontinens jelenik meg a képeimen, barátságos, mosolygós felnőttek és gyermekek mindennapjai és a természeti szépségek hatalmas tárháza.”

j1

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez