A világ kicsit másképp – népszerűek a Középsuli rendkívüli földrajzórái

Nemcsak szerelemről, versengésről és ármánykodásról szól a magyar tinik kedvenc sorozata, a Középsuli. Például rendkívüli földrajzórák is vannak jó néhány részben. Ennek kulisszatitkairól a sorozat egyik alkotóját, Kovács Robertinát , a Középsuli magazin főszerkesztőjét kérdeztük.

A Középsuli sorozat több részében szerepel rendkívüli földrajzóra. Hogyan jött az ötlet, hogy ilyen is legyen?
– A legtöbb részben igyekszünk feleltetni és dolgozatot íratni a diákokkal, hogy a nézőink a sorozatunkból is hallhassák, esetleg átismételhessék az iskolai tantervben szereplő anyagot. Így szórakoztatva, észrevétlenül tanulhatnak, akik rákattintatnak a Középsuli sorozat részeire. Úgy gondoltuk, valami érdekességgel még érdemes lenne az órákat színesíteni, így született meg a rendkívüli földrajzóra ötlete. Cégünk egyik társtulajdonosa csaknem az összes országban járt már, ennek köszönhetően számos videós anyagunk van, melyeket bele tudunk tenni a sorozatba.

Mely térségekről volt már rendkívüli földrajzóra?
– Kapcsolatban állunk a Magyar Afrika Társasággal, több kollégánk járt már a fekete kontinensen. Így az első ilyen órán Afrikát mutattuk be Szijjártó Sarolta jószolgálati nagykövet segítségével. Ő videós anyagaival azt hozta közelbe, milyen körülmények között élnek az afrikai a gyerekek. Ezt követően elkalauzoltuk nézőinket Finnországba, Dubajba, Indonéziába, Hawaiira, Erdélybe, Las Vegasba, New Yorkba és Japánba. Legutóbb pedig, a 27. részben Ausztráliába (lásd a lenti linken a 10. perctől).

Kik tartják ezeket az órákat?
– Kata tanárnő, az osztályfőnök s egyben földrajztanár szokta ezeket az órákat tartani. Vendégelőadónk az imént említett Szijjártó Sarolta volt.

Hogyan fogadja a közönség a rendkívüli földrajzórákat?
– A legtöbben örülnek neki, hogy képzeletben olyan helyekre látogathatnak el a Középsuli segítségével, ahová csak kevesen jutnak el.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez