Egy szaúdi hercegnő, ahogy még soha nem láttad – készül az arab Vogue

Ha a sztereotípiák világában élünk, akkor rázzuk meg most jól magunkat. Jön arab kiadással a világ első számú divatmagazinja, és a főszerkesztője nem más, mint egy valódi szaúdi királyi hercegnő. Akiről Christian Louboutin még cipőt is nevezett el.

Dina Aldzsuháni Abdulaziz nem zöldfülű a divat világában: nemzetközi divatikonnak számít. A háromgyermekes anyuka nem saját jogán tagja az uralkodói családnak a világ talán legkonzervatívabb királyságában – beházasodott oda.

Saját márkája is van: a D’NA. A butikhálózat nagyon exkluzív vásárlói klub tagjainak kínál nagyon exkluzív ruhákat és kiegészítőket Rijádban és Dohában. Feltörekvő tervezőket is támogat. Alapítója annyira ismert  és elismert divatkörökben, hogy Carrie Bradshaw kedvence, Christian Louboutin még cipőt is szentelt neki. Ezt itt:

cipőtokeletesTegnap kürtölte világgá a Business of Fashion, hogy Dina hercegnő vezetésével már ősszel előáll angol és arab nyelvű weboldallal az arab Vogue. A nyomtatott magazin pedig majd tavasszal jön.

A divatszakma szerint Abdulaziz a tökéletes választás a Vogue közel-keleti kiadásának főszerkesztői székébe. Nem csak azért, mert szuper stílusa van, hanem azért is, mert belülről ismeri a térséget. Tudja, hogy hol húzódik az a finom vonal, amin egyensúlyoznia kell, hogy utat találjon a térség milliárdnyi erény-értelmezése között. És most erényen azt értjük, amit általában az arab világban: hogy mennyit mutatnak meg magukból a nők.

dina

A hercegnőről maga a Vogue egyszer azt írta, hogy két lábon járó, beszélő híd a Kelet és Nyugat közötti különbségek között: diplomata módjára ötvözi azokat a részleteket, amelyek két, egymástól nagyon eltérő kultúrát érzékenyen tudnak összekötni.

A Vogue Arabia a nemzetközi divatmagazin anyacégének, a Condé Nastnak és a dubaji Nervorának a közös vállalkozása, és Dubajban lesz a székhelye is. A célközönség az Emírségek és a többi Öböl-menti ország, Bahrein, Kuvait, Omán, Katár, Szaúd-Arábia mellett elsősorban Egyiptom, Libanon, Marokkó női lesznek.

dinamásik

“Igaz, hogy a vallásunk természeténél fogva konzervatív, de az arab nők nem különböznek másoktól abban, hogy divatosnak akarják érezni magukat és gyönyörűen szeretnének kinézni” – mondja az új főszerkesztő, a hercegnő.

(Visited 5 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. kakambuki

    Ahogy én tudom az illető királyi házban 8000 azaz nyolcezer db van csak hercegből. A hercegnők csak ezután következnek.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez