Ikreket szült a pandamama Atlantában

Lun Lun, a Kínából érkezett óriáspanda már másodszor adott életet ikreknek. A 19 éves pandamama összes bocsát mesterséges megtermékenyítés eredménye képpen szülte meg. A papa az ugyancsak Kínából érkezett 18 esztendős Yang Yang.

A Mennyei Birodalom legnagyobb pandaparkjából, Csengtuból érkeztek Atlantába az állatok – számolt be a The Guardian. A pár első három gyermeke Kínában él. Az ikrek túlélési esélyei általában rosszabbak. Ezért a nagyközönség csak az év végén vagy a jövő év elején láthatja az újszülötteket, akik állandó orvosi megfigyelés alatt állnak.

Kína évtizedeken át gyakorolta a pandadiplomáciát: államfőket ajándékoztak meg óriáspandákkal. Ahogy Peking kapcsolatai normalizálódtak a világgal, úgy a pandaexport is kereskedelmi cikk lett. Fogságban a pandák csak nagyon nehezen alakítanak ki párkapcsolatot és kevés bocs születik. Csengtuban ezért olyan körülményeket teremtenek a pandák számára, melyek szinte természetesnek tűnnek. Szecsuán tartomány fővárosa a pandapark miatt a turisták kedvelt célpontja. Atlantában az állatkert vezetői abban bíznak, hogy a most megszületett ikrek is hasonlóan nagy vonzerőt gyakorolnak majd, ha megérik azt az időt, amikor már be lehet őket mutatni a publikumnak.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez