A cellából rendelt magának pizzát, fogolytábor lett a vége

Hogy kerül mobiltelefon egy rabhoz? Ha már nála van, hogy nem tűnik fel az őröknek a tiltott holmi? Ezekre a kérdésekre nem ad választ a leleményes orenburgi rab esete.

Szergej Procenko visszaeső bűnös, jól ismerik már Orenburg hatóságai az Urál folyó partján. Rács mögött ült 2014 novembere és 2015 februárja között is közlekedési vétségek miatt.

Ebben az időszakban nagy kincset őrzött a cellájában, egy mobiltelefont. Használta is, rendszeresen rendelt vele ételt különböző helyekről. Hogy pontosan milyen címre kérte a kiszállítást, az nem derül ki az orenburgi ügyészség jelentéséből. Az viszont igen, hogy természetesen nem a saját, hanem az ügyészek, a rendőrkapitányok és a polgármester nevében rendelt.

Akkor bukott le, amikor a kiszállítótól nemcsak pizzát, de egy szívességet is kért: töltse fel a telefonját. Azt ígérte, a címnél megkapja az összeget. Persze sem a telefonszámláért, sem a pizzáért nem fizetett senki.

A cellából indított telefonálgatásokkal összesen 80.000 rubel (körülbelül 340.000 forint) kárt okozott. Csalás és jelentős károkozás miatt végül 5 év és 4 hónap szabadságvesztésre ítélték, amelyet szigorított körülmények között kell letöltenie egy fogolytáborban.

Kép: pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez