Már nem bűn nyilvánosan maszturbálni Olaszországban

Az olasz legfelsőbb bíróság döntésének értelmében nem bűncselekmény nyilvánosan maszturbálni. Egy 69 éves férfit felmentettek, mert azt mondta: csak néha csinálja.

Olaszországban tehát a legfelsőbb bíróság legalizálta a nyilvános önkielégítést, miután visszavonta a börtönbüntetését annak a 69 éves férfinak, aki azt mondta, hogy csak néha tesz ilyet. Pietrót egy szicíliai egyetem előtt kapták el, ahol nőket bámulva maszturbált, majd egy helyi bíróság 3 év börtönre ítélte. Ügyvédei azonban egészen a Legfelsőbb Bíróságig vitték az ügyet, ahol a fellebbezésnek helyt adtak, hivatkozva arra a tavaly bevezetett törvényre, melynek értelmében nem bűncselekmény a nyilvános önkielégítés nők előtt – írja cikkében a Daily Mail.

Pietro azzal érvelt, hogy „csak néha maszturbál nyilvánosan”, és hozzátette, hogy igen nehéz őt észrevenni, mert sötétben, „rossz látási viszonyok közt” csinálja. Korábban ilyen illetlen viselkedésért minimum 3 hónapos börtönbüntetést is kiszabhattak, illetve 3420 euró (több mint 2 millió forint) is lehetett a pénzbírság.

A Legfelsőbb Bíróság azonban most kimondta: „A törvény már nem tekinti bűncselekménynek ezt.” A lépést igencsak bírálták egyes politikusok, akik azzal is megvádolták a miniszterelnök Matteo Renzi kormányát, hogy perverz-szimpatizáns. Elvira Savino, a Forza Italia, Olaszország legnagyobb jobboldali pártjának politikusa azt mondta a Telegraphnak, hogy Renzi kormánya megmenti a börtöntől azokat, akik obszcén bűncselekményt követnek el.

„A kormány a törvénnyel egyenesen felhívást intéz a mániákusoknak, hogy nőket molesztáljanak” – mondta. Pietro most csak egy jó magas összegű pénzbírságra számíthat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez