Afrika is beköltözik a hétvégi Oktoberfestre

A 10 éves Magyar Afrika Társaság az idei Oktoberfest díszvendége Budapesten, így szombaton, október 1-jén Afrika hangulata is áthatja majd a programokat. Az Ötvenhatosok terén családi Afrika Nap várja a látogatókat.

A Magyar Afrika Társaság most 10 éves, a születésnapi rendezvénysorozat utolsó állomása pedig az idei Oktoberfest lesz. A kulturális programokkal a remek szórakozás mellett az AHU egyik fő célja és feladata, hogy megváltoztassa az emberekben azt a képet, hogy Afrika háborúval, betegséggel, szegénységgel terhelt kontinens.

„Szeretnénk, ha a magyar közösség úgy gondolna Afrikára, mint egy fejlődő világra, ami a következő évtizedek gazdasági motorja lesz” – mondta Balogh Sándor, a társaság elnöke.

A sörfesztiválon, mely idén kétszer akkora lesz, mint tavaly, a Paulaner nagysátorban várják az Afrika iránt érdeklődőket, családi és gyerekprogramokkal, koncertekkel.

logo

A családi nap keretén belül déltől délután 4-ig gyermekfoglalkozások, kifestő, kézművel foglalkozás, afrikai hajfonás, homokszobor-készítés, tánc- és dobtanítás és Afrika kvíz is lesz. 16 órától a nagyszínpadra lép Abdoul Camara szenegáli táncművész, a Serengeti Troupe Együttes, melynek tagjai Tanzániából érkeztek hazánkba. Gaby és Alain kameruni tánc- és dobshow-val fokozza a hangulatot, este 8-kor pedig Mr. Presidentet láthatjuk, hallhatjuk, aki nagyon büszke afrikai gyökereire. A német, eurodance stílust képviselő együttest az 1996-ban megjelent Coco Jamboo című slágere tette híressé.

Azok tehát, akik szeretik a sört, és/vagy érdeklődnek Afrika és a kiváló szórakozás iránt, ne hagyják ki szombaton az Ötvenhatosok terén az Oktoberfestet és a 10 éves AHU kínálta programokat. A rendezvény főtámogatója a HTCC, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ.

drgdgr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez