Egy hétig én vagyok James Bond – 250 ezer fontért

Nagyon hasznos az üzleti életben, ha valaki beleélheti magát a legendás 007-es titkosszolgálati ügynök szerepébe – magyarázza a Secret Me társaság főnökasszonya. Ők szervezik a James Bond-programot, melyen egy évben csak 50-60 kivételesen szerencsés és persze dúsgazdag polgártárs vehet részt.

Van hétvégi változat is, 10 ezer fontért. Bár a font árfolyama 31 éves mélyponton van a Brexit miatt, azért ez elég húzós (ma reggel úgy 3 millió 380 ezer forint). De mit kap a delikvens ezért a pénzért?

Kiképzést a legjobb oktatóktól, akik egykor igazi James Bondokat oktattak arra: hogyan kell megölni valakit puszta kézzel. Nem akárhol folyik a képzés: olyan helyekre juthatnak be a James Bond-program szerencsés résztvevői, amelyek csakugyan titkosak! Ha valaki egy hétvégére fizet be, akkor csak Nagy-Britannia a kiképzés helyszíne, de az egyhetes programban már külföldi célpontok is szerepelnek, hiszen Őfelsége 007-es ügynöke az egész világon akciózik.

“Sokat megtudhat valaki önmagáról a James Bond-program keretében” – mondja a főnökasszony. Aki nem is titkolja: az exkluzív jelleg is nagy vonzerő, hiszen évente csak 50-60 pénzes polgár képzelheti magát egy hétre vagy egy hétvégére 007-es ügynöknek. Szerepet játszik persze a nosztalgia is. A Brexit miatt a brit öntudat növekvőben van. A hatalmas gyarmatbirodalom emléke, mely a 007-es ügynök életében még realitás volt, szintén nagy vonzerő. A James Bond-program siker, hiszen csak sikeres emberek engedhetik meg maguknak a részvételt. Az üzleti életben manapság csakugyan James Bondokra van szükség? Ebben sokan kételkednek, de a titkosszolgálat sok nagy karrier elindítója ma is: nem véletlen, hogy Donald Trump annyira csodálja Putyin orosz elnököt, aki a KGB-ben kezdte…

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez