Hamarosan zöldkártyát kap az USA-ban Chascón, a chilei emigráns eb

Chascón élete nem volt játék és mese, azonban jelenét és jövőjét több kétlábú latin-amerikai bevándorló is megirigyelhetné, a jószág ugyanis néhány hét alatt chilei utcakutyából az USA-ban legálisan letelepedő házi kedvenccé avanzsált.

Chascón a chilei Puente Alto utcáin kóborolt, amikor lelkes állatbarátok magukhoz vették és a Facebookon próbáltak otthon találni a hontalan ebnek.

A göndör szőrű keverékbe első látásra beleszeretett Ivonne Chesley, a chilei születésű, Utah államban élő észak-amerikai állampolgár, aki habozás nélkül örökbe fogadta a kutyust.

“Amint megláttam Chascónt tudtam, hogy ő lesz az én kutyám” – mondta a Chilevision tévécsatornának a boldog gazdi, aki 10 éve él az USA-ban.

Chascónt egyébként most készítik fel az utazásra a chilei állatorvosok, torzonborz négylábú elegáns, rövidre nyírt frizurát és természetesen minden kötelező oltást megkapott mielőtt útra kelne új hazájába.

Nem tudni, hogy vajon az egykori hontalan jószág a chilei utcákon kóborolva valóban észak-amerikai velős csontokkal álmodott-e, az azonban biztos, hogy hamarosan ébren élheti majd az amerikai álmot.

Ja igen, és Chacónt északon ezen túl Erosnak hívják majd, hiába új élet, új identitás.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez