Halló? Itt Ferenc pápa

Idő híján nem tudott válaszolni egy argentin házaspár levelére a pápa. Ferenc ezért úgy döntött: felhívja ôket a Vatikánból telefonon. A pár azonban nem akarta elhinni, hogy az egyházfővel beszél – írja a bors online.

Halló, Bergoglio atya vagyok, nem zavarlak titeket? – így szólt a telefonba a pápa. A házaspár több hónapja írt levelet az egyházfőnek. Legnagyobb problémájuk az volt, hogy a férj elvált asszonyt vett el, így csak polgári házasságot köthettek, egyházit nem. Másrészt az asszony áldozni is szeretett volna, de erre sem adtak neki lehetőséget.

A San Lorenzó-i férj először azt hitte, valaki tréfát űz vele, pláne amikor meghallotta a pápa bocsánatkérését, írja az Il Messaggero című olasz lap vatikáni forrásokra hivatkozva. – Elnézéseteket kérem, hogy késedelmesen válaszolok a leveletekre. Nem tettél semmi rosszat – üzente az elvált asszonynak, majd arról beszélt, hogy az egyházban nagy vitát vált ki, részesülhet-e szentségben, aki felbontotta a házasságát.

Először ekkor, két perc elteltével tudott megszólalni a férj. Megköszönte a hívást, de még napok múlva is kétségek gyötörték, kivel is beszélt valójában. Egészen addig, amíg a pápa Facebook-oldalán nem olvasta saját történetét.

Az, hogy Ferenc felhívja a hozzá tanácsért forduló híveit, nem példa nélküli. Megválasztásakor régi paptársa számát tárcsázta, rögzítőjére hagyott üzenetet. Beszélt már gyógyulást váró betegekkel, többek között őssejtbeültetésre váró gyerekek édesanyjával is, de argentínai újság-előfizetését is telefonon mondta le a hírlapárusánál.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez