Az önkénteseket köszönti ma a Magyar Afrika Társaság

Ma van az Önkéntesség Világnapja. December 5-én a Magyar Afrika Társaság köszönti azokat az önkénteseket, akik lelkiismeretük parancsára, anyagi ellenszolgáltatás nélkül segítik rászoruló embertársaik életét szerte a világban és itt Európa közepén, a Kárpát-medencében.

Örömmel tölt el bennünket, hogy Magyarországon is egyre többen ismerik fel a társadalmi szolidaritás ezen nemes erejét – áll a szervezet közleményében. A Magyar Afrika Társaság tagjai és munkatársai köszönetüket fejezik a sok szeretetért, támogatásért és biztatásért azoknak az orvosoknak, egészségügyi szakembereknek és más, önzetlenül segítő önkénteseinek, akik egyénileg és közösségben nap mint nap azon munkálkodnak, hogy a Magyar Afrika Társaság (AHU) minél sikeresebben megvalósíthassa orvosi és humanitárius segítségnyújtás céljából kidolgozott és koordinált programjait.

adomany-uganda

 

E programok sikeressége az önkéntesek áldozatos munkája nélkül nem jöhetett volna létre, hiszen a Társaság 10 éves fennállása alatt 14 orvosi misszióban csaknem három tucat orvos mintegy 40.000 beteget látott el Afrika legszegényebb országaiban.

Fotó: az AHU egyik afrikai orvosmissziójának egy pillanata, illetve megérkezett az AHU adománya egy ugandai árvaházba.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez