SOS Venezuela – Budapesten is tiltakoztak a diákok

SOS Venezuela címmel nyilvános párbeszédet szerveztek a Magyarországon élő venezuelaiak képviseletében a budapesti Zsigmond Király Főiskolán.

A hétvégi rendezvényen – többek között – ismertették azokat az emberi jogssértéseket, amelyek az idén februárban kezdődött kormányellenes tüntetéseken történtek.

A diákság képviseletében a rendezvény szervezője, Maria Beatrix Rosell mutatta be az események menetét, beszélt a kormány sorozatos jogsértéseiről és kitért arra is, hogy sajnálatos módon a demonstrációk halálos áldoztokat is követeltek.

Elmondta, hogy a jelenlegi feszült politikai helyzetért a kormány a diákság tüntetéssorozatát okolja, ez pedig csak a következménye a helyzetnek. A tanuló ifjúság februártól azért vonult az utcákra, hogy felhívta az ország vezetésének és a világnak a figyelmét a rendkívül rossz biztonsági helyzetre Venezuelában. Elmondása szerint a kormány a békés tüntetéseken sorozatosan megsértette a felvonulók jogait – letartóztatásokra és egyéb jogtalan erőszakos lépésekre került sor – hívta fel a figyelmet Maria Beatrix Rosell.

Elmondta: Tiltakoznak a diákok a tüntetések civil áldozatai miatt, az országban uralkodó rossz biztonsági helyzet miatt, a sajtószabadság megsértése miatt, az egyre sulyosabb gazdasági válság, az áruhiány és az infláció miatt.

A jelenlegi budapesti rendezvénnyel párhuzamosan – mint elmondták – Európa és a világ számos országában tartanak hasonló megmozdulásokat az ott élő venezuelai diákok.

A szervezet, az SOS Venezuela éppen ezért jött létre – mint elmondta – hogy felhívja a világ figyelmét a venezuelai diákok elégedetlenségére. A magyarországi szervezet már eddig három alkalommal rendezett figyelemfelkeltő tüntetést a budapesti Hősök terén. A beszédében azt is hangsúlyozta, hogy megmozdulásuk nem képvisel semmilyen politikai pártot sem.

 

Az alábbi képeket Venezuelából kaptuk, a mostani helyzet képes dokumentumai:

 

venezuela lucha

veneuelalucha

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez