Ötlet karácsonyra: az egyik legjobb regény, amelyet a XX. században spanyol nyelven írtak

Nem más, mint a Nobel-díjas perui író, Mario Varga Llosa hívta így a mágikus realizmus mesterének, Alejo Carpantiernek könyvét, a Földi királyságot. A kötetet most kedvezményesen vásárolhatják meg a Globobook kiadó karácsonyi könyvvásárán, több más érdekes alkotással együtt.

A Földi Királyság 1971-es kiadása teljesen elérhetetlenné vált, az antikváriumokban sem bújik már meg egy-egy kósza példány. Ezért döntött úgy tavaly a GloboBook könyvkiadó és a Latin-Amerikai – Magyar Egyesület (Latimo), hogy Kuba budapesti nagykövetségének támogatásával a regényt ismét megjelenteti, Gulyás András új, átdolgozott fordításában.

Az új kiadásnak két újdonsága is van. Az egyik Carpentier előszava, amely először jelent meg magyarul, és amelyet a mágikus realizmus programadó nyilatkozatának tekintenek. A másik a gazdag jegyzetanyag, amely a számtalan történelmi, irodalmi, kulturális és vallási utalást teszi érthetővé.

A magyar közönség nagy örömmel fogadta a második változatot. A visszajelzések alapján a kötet tartalma és borítója (Kő Boldizsár munkája) egyaránt tetszik az olvasóknak. Formátuma igazi zsebkönyv, így az ember bárhol elmerülhet a könyv mágikus realizmusában. Egy új olvasó így vélekedett: „Rég olvastam ilyen értő és ihletett prózafordítást, ami egyúttal pontos és mértéktartó is, miközben híven őrzi az eredeti álomszerű, sőt sok helyütt látomásos lebegést ég és föld között.”

Alejo Carpentier könyvét karácsony előtt kedvezményesen vásárolhatják meg a Globobook kiadó karácsonyi könyvvásárán, Budapesten, a Benczúr Hotelben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez