13.000 eurót rejtettek el a dzsihádisták egy párizsi sírban

Párizs híres Montparnasse-i temetőjében még nyáron találták a pénzt, amit a rendőrségi források szerint egy novemberben felszámolt terrorista csoport tagjai rejtettek el, hogy azon fegyvereket vásároljanak.

A Le Parisien beszámolója szerint egy beépített ügynöknek sikerült behatolnia a terrorista sejtbe, ő maga kapta az utasításokat az Iszlám Állam egyik szíriai vezetőjétől. A Telegram applikáción keresztül pontos leírást kapott arról a sírról, ahová elrejtették a pénzt, és azt a parancsot kapta, hogy négy kalasnyikovot és lőszereket vásároljon rajta.

A sír egyik repedésében végül a rendőrség meg is találta a borítékot, ami tele volt 100 és 50 eurós bankjegyekkel, összesen 13.300 euró értékben. Öt hónappal később egy sikeres rendőri akció keretében pedig el is fogták a csoport mind a hét tagját Strasbourgban és Marseille-ben. A francia, marokkói és afgán származású terroristák internetes kereséseiben ott volt a karácsonyi vásár a Champs-Élysées-en, Disneyland, de metróállomások, kávézók és sétálóutcák is szerepeltek az előzményeikben, amiből feltételezhető, hogy helyszínt kerestek, és ezen helyek valamelyikén tervezhették végrehajtani a merényletüket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez