Svájcban egy politikus betiltaná az éjjeli harangozást

Szerinte a lakosság nyugalma fontosabb, mint egy elavult hagyomány, melynek már ráadásul nincs is funkciója.

Svájcban a csendes éjszaka kifejezést még hírből sem ismerik, sokak álmát megzavarja ugyanis a templomok harangozása. Ebből többször volt is már probléma, a lakosság egy részét kifejezetten irritálja és gátolja a nyugodt alvásban a harangok negyedóránkénti megszólalása.

Most egy berni politikus, Marcel Wüthrich emelte fel a szavát és Facebookján fakadt ki a zavaró hanghatások miatt: „A harangok zúgása nem keresztény hagyomány, hanem az idő jelzésére szolgál. Manapság azonban már senkinek nincs szüksége erre” – írta bejegyzésben.

Azt szeretné, ha este 10 és reggel 7 között megszüntetnék a harangozást, és a héten be is nyújtja a törvényjavaslatot, ami szerinte a jobb életminőség záloga – írja a The Local svájci kiadása.

Svájcban azonban nem csak a templomi harangok okoznak bonyodalmat. Nemrégiben egy holland származású, de régóta Svájcban élő nő perelte be az egyik szomszédját, amiért a gazda tehenei hangos zajt csaptak éjszakánként, a nyakukban lógó kolompok miatt. A bíróság végül arra kötelezte a farmert, hogy este 10 és reggel 7 között vegye le az állatai nyakából az eszközt – így végül nyugodtabbak lettek az éjszakák.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez