Indiában évente több embert öl meg a szerelem, mint a terroristák

A hatóságok által nyilvánosságra hozott adatok szerint Indiában hatszor annyian halnak meg a szerelemmel összeköthető gyilkosságokban vagy öngyilkosságokban, mint a terrorista merényletekben.

2001 és 2015 között hivatalosan 38.585 olyan gyilkosságot regisztráltak Indiában, aminek indítéka a szerelemféltés volt. Ezen kívül a kormány további 79.189 esetben az öngyilkosságokat is a tomboló érzelmeknek tulajdonította. Több, mint kétszázezer nő elrablásában pedig a házasságot hozták fel indítékként az elkövetők.

Az egymilliárdnál is több lakosú Indiában ezek a számok nem is tűnnek olyan magasnak, de mégis, ha azt nézzük, hogy egy átlagos napon 14 öngyilkosság, 47 emberrablás és hét gyilkosság történik, az azért elgondolkodtató. A Times of India szerint ezzel szemben terrorcselekményekben évente 20.000 ember veszti életét – beleértve a civileket és a hatóságok tagjait is – így joggal állítható, hogy szerelem miatt többen halnak meg, mint merényletekben.

A szegényebb északi tartományokban a mai napig magas a becsületgyilkosságok száma is, amikor az áldozatot saját rokonai ölik meg, mert szerintük csorbát ejtett a család becsületén. Az évezredes kasztrendszer miatt azonban kevés esély van rá, hogy bármi is változzon a jövőben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez