Tűzvész a migránsok táborában – 1500 embert kellett kitelepíteni (videó)

Este hatkor észlelték a tüzet a nagy migránstáborban Franciaország északi részén, és a tűzoltóknak csak hajnali kettőkor sikerült megfékezniük a lángokat. Minden porig égett a nemrég megnyitott mintatáborban, melyet az Orvosok határok nélkül szervezet épített azért, hogy a migránsok kulturált körülmények között lakhassanak.

Eredetileg olyan iraki kurdok számára készült a Grande Synthe tábor, akik a kontinensről mielőbb Nagy-Britanniába szándékoztak jutni. Sok migráns Calais városából érkezett ide, ahol felszámolták a “dzsungelt”. Így hívták azt az óriási tábort, amely majdnem 10 ezer migránsnak adott szállást, de a körülmények rémesek voltak. Nagy-Britannia is állandóan tiltakozott, hiszen a migránsok megrohamozták a kamionokat, hogy átjussanak a csatornaalagúton Doverbe.

A Grande Synthe táborban a migránsok faházakban éltek és nem sátrakban, mint korábban. Csakhogy az utóbbi időkben afgán migránsok is érkeztek, akiknek már nem jutott hely a faházakban. Emiatt gyakran volt veszekedés és verekedés a táborban. A tűzvészt megelőzően is volt összecsapás a kurdok és az afgánok között. Késsel estek egymásnak a feldühödött felek. Hat ember megsebesült. Azt csak a rendőrségi vizsgálat deríti majd ki, hogy a kurdok és afgánok közötti összecsapásnak volt-e köze a tűzvészhez, mely teljesen elpusztította a mintatábort Franciaország északi részén, Dunkerque közelében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez