Milliárdokat költenek el a turisták a vizes vébé idején

A félidőn éppen túllévő vizes világbajnokság kezdete óta 15 százalékkal több utas érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Az M1 televízió összeállítása szerint megnőtt a szállodák, az éttermek és a pénzváltók forgalma is, a turisták milliárdokat költenek Magyarországon a FINA 2017 idején.

Minden hotel 90 százalékos kihasználtsággal működik most Budapesten, a legtöbb vendég hajlandó kifizetni a vébé két hetében negyedével megemelt árakat. Felmérések szerint minden, szállásra kiadott forint után négyet költenek el a látogatók más szolgáltatóknál is. Szakértők szerint az nem kérdés, hogy egy világbajnokság jelentősen felpörgeti a rendező ország gazdaságát.

Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró arra emlékeztetett, hogy a legutóbbi, 2015-ös kazanyi vizes vébé átszámítva csaknem 50 milliárd forint bevételt hozott. Szerinte a magyarországi rendezvény félidejében korai még megbecsülni az esemény közvetlen hasznát. Az egyik oldalon ott vannak a látható, világos bevételek: a szponzorpénzek, a jegyeladásokból származó bevételek, a másik oldalon pedig ott van a vendéglátás, a szállásköltségek, a különböző szolgáltatók megnövekedett bevételei és persze az országimázs. A szakemberek szerint a turisták milliárdokat költenek majd a vizes vébé ideje alatt és legalább ennyi lesz hazánk közvetlen bevétele is – hangzott el az M1 összefoglalójában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez