Hungarikum élményház a Gerbeaud-házban – képriport

Júniusban nyílt meg a Vörösmarty téren a főleg turistáknak szánt látványosság, a House of Hungarikum. A sajtó képviselőinek Kolti Helga, az intézmény művészeti vezetője mutatta be az élménytárat.

A kiállítótérben a legmodernebb interaktív eszközöket felhasználva tapasztalhatják meg a látogatók azokat a dolgokat, amikre mi, magyarok a legbüszkébbek vagyunk.

Kolti Helga
Kolti Helga

Jelenleg összesen 64 hungarikum van (a szám folyamatosan bővül). A karcagi birkapörkölttől kezdve a herendi porcelánig, Puskás Ferenc életművétől a Rubik-kockáig nagyon sokszínű a lista.

dscf0235

dscf0245

dscf0241

A tárlaton lehet szelfit készíteni a háromdimenziós Kossuth Lajossal és kipróbálni felfedezőink találmányait. Így minden korosztálynak izgalmas élményt nyújt a kiállítás.

dscf0193

A belső teret a budapesti romkocsmák egy részének tervezője, Zsili, vagyis Babos Bertalan álmodta meg.

dscf0238

A Pódiumon heti négy alkalommal délutánonként az angol nyelvű “Hungarikum show” mutatja be egy elképzelt magyar család életét – hungarikumokkal fűszerezve.

dscf0182

A sajtótájékoztató résztvevő megtekintették a négyszereplős mulatságos darabot.

dscf0179

Esténként operett, cigányzene, jazz és musicalek szerepelnek a programban.

dscf0206

Az előtérben iparművészeti cikkeket és hungarikumokat árusító bolt gondoskodik arról , hogy a vendégek ne távozzanak üres kézzel az élménytárból.

dscf0246

dscf0249

 

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez