Szalafista lehetett a hamburgi késelő

A 26 éves arab fiatalember egy szupermarketben támadt a vásárlókra. Késével egyet megölt közülük és hatot megsebesített. A sebesültek között van az a férfi is, aki végül lefegyverezte a támadót Hamburgban.

A város polgármestere szerint iszlamista merényletről volt szó. “Egy polgártársunk életébe került ez a szörnyű akció!” – hangsúlyozta az északnémet város polgármestere. Aki szerint az iszlamista merénylők a gyűlölet légkörét akarják megteremteni Németországban, de ez nem fog nekik sikerülni.

A Der Spiegel szerint a 26 éves fiatalember az Egyesült Arab Emirátusokban született és menekültként érkezett Németországba. Állítólag kapcsolatban állt szalafista körökkel és ez motiválhatta gyilkos akcióját. Németországban zajlik a választási kampány, melynek során a szociáldemokraták vezetője azzal vádolta Merkel kancellárt, hogy súlyos hibát követett el, amikor beeengedett több mint egymillió menekültet Németországba 2015-ben. 

Németországban az utolsó nagy iszlamista merénylet a karácsonyi vásár idején történt Berlinben, ahol egy dzsihádharcos belehajtott a tömegbe: 12-en meghaltak és több mint ötvenen megsebesültek. Merkel kancellár, aki továbbra is esélyes a választások megnyerésére, kitart amellett, hogy helyes volt a menekültek beengedése. Egyébként akkor ezt a szociáldemokraták is helyeselték. Angela Merkel később megállapodást kötött Erdogan török elnökkel arról, hogy a jövőben nem indulnak el nagylétszámú menekültcsoportok a törökországi táborokból az Európai Unió felé.

Fotó: NBC News

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez