Így áll ki a svéd hadsereg az egyenjogúságért

Facebook posztban támogatta a Stockholm Pride-ot. A gesztussal még azoknak a szívébe is belopta magát a haderő, akik eddig nem szimpatizáltak a katonai tevékenységekkel.

A svéd hadsereg, a Försvarsmakten hivatalos Facebook oldalán osztotta meg az alábbi képet egy katonai bakancsról, amelynek cipőfűzőjét szivárványszínűre cserélték. A svéd fővárosban ugyanis a héten tartják a Stockholm Pride-ot – ennek kapcsán rukkolt elő a haderő a gesztussal, amellyel támogatja a rendezvényt.

000forsvarsmakten

„Készek vagyunk rá, hogy olyan messzire menjünk, amennyire csak lehet. Jogod van hozzá, hogy úgy élj, ahogy csak akarsz, azzal, akivel akarsz, és a mi dolgunk, hogy megvédjünk. És felkészültünk rá, hogy ezért mindent megtegyünk” – szól a képhez írt rövid szöveg.

A The Local svéd kiadásának Nemo Stjerjnström, a svéd hadsereg kommunikációs osztályától azt mondta: a fotóval azt szerették volna kifejezni, hogy mindenki szabadságáért és egyenjogúságáért kiállnak és a svéd hadsereg szerepe nem csak az ország határainak megvédéséből áll, hanem az is a dolguk, hogy a demokráciáért is kiálljanak. A bejegyzésnek nagy sikere van, aminek több, mint 5000 like és 600 megosztás, valamint rengeteg pozitív visszajelzés a bizonyítéka.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez