Az ifjú diktátor a húgát is beemelte a legfőbb vezetésbe Észak-Koreában

Kim Jodzsong gyakran jelenik meg együtt bátyjával, az országot kormányzó ifjú diktátorral, Kim Dzsongunnal. Most a teljhatalmú uralkodó bejelentette: húga a Politikai Bizottság póttagja lett.

Mivel foglalkozik az ifjú elvtársnő, az előző diktátor, Kim Dzsongil lánya? Ő az agitprop bizottság alelnöke, az ő feladata bátyjának népszerűsítése. Az ifjú elvtársnő egyik nagynénje helyére lép a Politikai Bizottságban. Elvben ez a testület kormányozza Észak-Koreát, de a valóságban mindenről Kim Dzsongun dönt. Az ifjú diktátor másról is beszélt a világtól elzárkózó ország nemzeti kommunista pártjának központi bizottsági ülésén.

Kim Dzsongun: az atomfegyver hazánk szuverenitásának garanciája

Az ifjú diktátor az Észak-Koreát vaskézzel kormányzó Munkáspárt központi bizottságának ülésén mondott beszédet. Észak-Korea az elmúlt hónapokban felgyorsította nukleáris és rakétaprogramját. Nemrég hidrogénbombát is felrobbantott. Trump amerikai elnök emiatt többször is katonai megelőző csapással fenyegette meg a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszert. Eddig hiába. Legutóbb Trump csak annyit mondott a koreai válságról, hogy “egyetlen megoldás lehetséges”. Bár nem fogalmazta meg nyíltan, de Washingtonban mindenki arra gondolt, hogy Trump mind közelebb kerül ahhoz, hogy engedélyezzen egy katonai megelőző csapást Észak-Korea ellen.

Az ifjú diktátor közvetlen tárgyalást szeretne Trumppal. Ezért külügyminiszterét, aki nemrég az ENSZ közgyűlésben fejtette ki Észak-Korea harcias nézeteit, előléptette a Politikai Bizottságba. Az USA elnöke elzárkózik azelől, hogy találkozzon az ifjú diktátorral mindaddig, amíg az folytatja fegyverkezési programját és folyamatosan háborúval fenyegeti a világot. Kim Dzsongun a Politikai Bizottság tagjává léptette elő Ri Yonghi külügyminisztert is, aki nemrég az ENSZ-közgyűlésben fenyegette meg az USA-t nukleáris háborúval. A tapasztalt diplomata előléptetésével az ifjú diktátor feltehetően jelezni akarja: minden háborús fenyegetőzés ellenére készen áll a tárgyalásokra az Egyesült Államokkal.

Fotó: KCNA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez