Bunker luxuskivitelben – így készülnek a milliárdosok az apokalipszisre

Globális járvány, harmadik világháború vagy aszteroida – ezekre a veszélyekre már vállalkozások épülnek azzal, hogy luxusbunkereket építenek a világ elitjének.

Világszerte nő az igény olyan óvóhelyekre, ahová az emberek veszély esetén visszavonulhatnak. Erre a legjobb bizonyíték azoknak a vállalkozásoknak a virágzása, amelyek ezt luxuskivitelben biztosítják a világ leggazdagabb embereinek. A Vivos Survival Shelters szolgáltatásai között olyan bunkerek szerepelnek, amelyek megvédik a tulajdonosaikat egy természeti katasztrófa, járvány vagy a harmadik világháború kitörése esetén. Mivel luxusszolgáltatásról van szó, a bunkerekért természetesen akár dollármilliókat is elkérhetnek. Cserébe azonban a kliens olyan körülményeket kap, hogy nem kell semmilyen kényelmi funkciót nélkülöznie.

000vivos3 000vivos2 000vivos

A texasi központú Rising S Company is meglátta a piaci rést a bunkerekben: lemezes acélszerkezetű óvóhelyei kibírják a földrengéseket és egy évnyi élelmiszert is fel lehet halmozni bennük személyenként. A cég ügyvezető igazgatója a CNN-nek elmondta, hogy 2015-höz képest tavaly hétszeresére nőtt a forgalmuk és a legutóbbi amerikai elnökválasztás ideje alatt is rengeteg megrendelést kaptak a bunkerek építésére.

000risings4 000risings3

000risings5

Azoknak pedig, akik nem szeretnék egyedül vagy kizárólag családjukkal átvészelni a világot sújtó katasztrófákat, már közösségi élményre is van lehetőségük. A Vivos egyik közösségi menedékháza Dél-Dakotában 575 katonai bunkerből áll és összesen 5.000 ember elszállásolására alkalmas nukleáris támadás esetén. A vásárlók a belső tereket 25.000 és 200.000 dollár közötti összegért alakíttathatják saját igényeikre, a jövőben pedig közösségi színház, tantermek, aquapóniás kert, orvosi rendelő,  edzőterem és spa is kialakításra kerül az épületegyüttesben.

000risings

Fotók: terravivos.com, Facebook – Rising S Company, Facebook – Vivos Survival Shelters

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez