Csak hírnévre vágyott John Lennon gyilkosa

“Imádkozom Johnért. Remélem, hogy megbocsát, és találkozunk a mennyben.”- mondta a gyilkos japán felesége, aki élete első interjúját adta a londoni Daily Mailnek.

A jelenleg 63 éves Gloria Hiroko Chapman 18 hónappal azelőtt mondta ki a boldogító igent Hawai szigetén, hogy Mark Chapman négy golyót eresztett John Lennon hátába New Yorkban. Miközben Yoko Ono sikoltozott, a tettes egy könyvet vett elő, és nyugodtan olvasgatta  a negyven éves John Lennon elvérzett az utcán New Yorkban.

Miért ölte meg a popsztárt az ismeretlen fiatalember? Többféle teória is forgalomban van. Mark Chapman ugyanis vallási fanatikus volt. Abban a körben nagyon rosszul fogadták John Lennon kijelentését, hogy “népszerűbbek vagyunk mint Jézus Krisztus!” Csakhogy Lennon ezt még a hatvanas évek közepén mondta amerikai útjuk során. Miért kellett ezért megölni 1980-ban? A tettes cáfolta, hogy kábítószer hatása alatt lett volna, és az orvosi vizsgálat sem mutatta ki bódító szer jelenlétét a szervezetében.

Japán felesége, aki eléggé emlékeztet Yoko Onora, most elmondta az igazságot a brit újságírónak: Mark Chapman azért ölt, hogy híres legyen. Nem gyűlölte Lennont, de úgy gondolta, hogy az ő meggyilkolása révén bekerülhet a történelembe. A Beatles zenéjét amúgy kedvelték: a Here, There and Everywhere című szám a közös daluk volt! Gloria Hiroko Chapman úgy véli: férje és Paul McCartney jól kijönne  egymással! Neki is írtak leveleket megbocsátást kérve éppúgy mint Yoko Ononak.

34 éve történt a gyilkosság. Mark Chapman többször kérvényezte a szabadonengedését, de hiába. Ma már tudja: börtönben fog meghalni! Nejének ajánlotta: váljanak el, de Gloria Hiroko kitart gyilkos férje mellett. Az amerikai börtön szabályok szerint egy évben 44 órára együtt lehetnek. Ilyenkor egy lakókocsiban együtt lehetnek a börtön udvarán. Mit csinálnak? Pizzát készítek neki- mondja a hűséges japán feleség, aki ápolónőként dolgozik Hawai szigetén, ott ahol megismerkedtek. És a szex? Nagyszerű! Egészen nagyszerű!- hangsúlyozza a 63 éves ősz japán-amerikai nő, aki kitart John Lennon gyilkosa mellett. “Együtt imádkozunk John Lennonért!”- mondja a hidegvérű gyilkos neje. Szerinte Mark Chapman megváltozott a börtönben, és igazi keresztény lett. 34 évvel azután, hogy lelőtte John Lennont.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez