Az amerikai légvédelem idén is monitorozza a Mikulás útját

Santa Claus már elindult az Északi-sarkról, hogy az Egyesült Államok légterén átrepülve kiossza a gyerekeknek a jól megérdemelt ajándékokat.

Amerikában a Mikulás, azaz Santa Claus hozza az ajándékokat, aki rénszarvasszánon érkezik a gyerekekhez, egyenesen az Északi-sarkról. Hála az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokságnak (NORAD), ezt az utat már az interneten keresztül is lehet figyelni. A hatóság honlapján a Santa Tracker követi le Santa Claus és nyolc rénszarvasa útvonalát, emellett pedig telefonhívásokat is fogadnak, ahol válaszolnak a gyerekeknek a Mikulással kapcsolatos kérdéseikre.

A NORAD 1955 óta tájékoztatja a gyerekeket a Mikulásról, méghozzá egy félreértésnek köszönhetően. 1955 karácsonyán ugyanis a Colorado Springs újság egy téves telefonszámot adott meg a Mikulás elérhetőségeként, amely a NORAD elődjéhez tartozott. Így a több tucat hívás a szolgálatban lévő tisztekhez futott be, akik végül belementek a játékba, és válaszoltak a gyerekeknek a Mikulás hollétéről. Ezt a hagyományt azóta is tartják, most pedig már önkéntesekkel kiegészülve fogadják a hívásokat. A Santa Tracker pedig amellett, hogy megmutatja, hogy Santa Claus merre jár, a kiosztott ajándékok számát is jegyzi a számlálóján.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez