Putyin: terrorakció volt Szentpéterváron – videó

Házi készítésű bomba robbant egy bevásárlóközpontban Oroszország második legnagyobb városában, amely Putyin elnök szülővárosa. A bomba 13 embert sebesített meg.

Putyin elnök csütörtökön, amikor kitüntetéseket nyújtott át a szíriai háborúban érdemeket szerzett orosz katonáknak, kijelentette: ők a terrorizmus ellen Szíriában harcoltak, de a terrorizmus elleni harcnak van hazai frontja is. Ide sorolta a szentpétervári merényletet is. Oroszország második legnagyobb városában áprilisban követtek el iszlamista terrorakciót a metróban. Akkor 16 ember meghalt és sok megsebesült Szentpéterváron.

Oroszország régóta szerepel az iszlamista terroristák halállistáján. Kezdetben azért, mert Putyin könyörtelenül leszámolt a csecsenek lázadásával hatalomra kerülése után. Később pedig azért, mert Oroszország Aszad elnököt támogatta Szíriában. Emiatt az orosz légierő rendszeresen támadta az Iszlám Állam állásait Szíriában. Az orosz támogatásnak jelentős része volt abban, hogy az Iszlám Állam katasztrofális vereséget szenvedett el Szíriában. A bukott terrorista rendszer felszólította híveit: kövessenek el terrorakciókat karácsony táján azokban az államokban, melyek döntő szerepet játszottak az Iszlám Állam vereségében. Oroszországban január 7-én ünneplik a karácsonyt.

Fotó: RT

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez